Wie

IKE KRIJNEN

IKE & I.G. KARFIELD


Naast schrijver is Ike ook editor. Van I.G. Karfield, een Engelstalige dichter. Hij publiceert diens werken online en redigeert waar nodig. Soms leent hij een gedicht van Mr. Karfield en vertaalt het vrij naar het Nederlands. Ike treedt ook op met het werk van IG Karfield en maakt video's. Mr. Karfield schrijft over en vanuit de natuurelementen: kunst, revolutie, sex, drugs, rock 'n' roll. Zijn stijl is experimenteel, stuiterend, ongrijpbaar, soms buitenaards.


Volg I.G. Karfield

BIO

Ike Krijnen (1984) is een leerling van de kunst van het vertalen. Het vertalen van beelden, en het verbeelden in taal. Ike is gek op plaatjes -- films, beeldende kunst en muziek. Voor hem is taal een schepper van die beelden.


In 2003 deed Ike eindexamen aan de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven en behaalde zijn bachelor in  kunstgeschiedenis en filosofie aan de University College Utrecht. Tussen 2007 en 2014 stond hij op de set van diverse mediaproducties, onder meer als script supervisor in film.


Sinds 2009 is Ike actief als editor van I.G. Karfield (zie linkerkolom), online en in het Engels. Hij is Mr. Karfields grootste fan -- zijn werk maakt iets in hem los. In de hoop dat er meerdere mensen zijn die dat kunnen voelen, besloot hij om de teksten van Mr. Karfield te vertalen, vervormen, publiceren en scanderen.


Pas in 2013, na de publicatie van Mr. Karfields eerste boekje, (green) CREATURES, besloot Ike om in het Nederlands te schrijven en op te treden. Om die keuze kracht bij te zetten startte hij in 2014 een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In de zomer van 2018 studeerde hij af in de richting poëzie.


Ondertussen werd hij opgenomen in het spoken word circuit, na een optreden bij RADIATOR (Radion/PoetryPusher) (2015) en de daaropvolgende nominatie voor een Van Dale Spoken Award (2016). Verschillende optredens op podia door het hele land volgden, voor initiatieven in de woordkunst zoals Woorden Worden Zinnen,  Mensen Zeggen Dingen en Spoken Arts. Inmiddels staat hij in theaters, op festivals en schrijft hij in opdracht.


Sinds 2017 is Ike ook actief als stemacteur. Hij doet de voice-over van verschillende nationale reclamecampagnes, zoals voor Hollandsnieuwe.


Ike is dichter, stem, plaatjestolk. Hij neemt je mee naar werelden die ons allen onbekend zijn, houdt je hand stevig beet, bijt zich vast in de stof. Zijn passie voor verbeelding liegt er niet om.