Wie

IKE KRIJNEN

IKE & IG KARFIELD


Ike is dichter, maar ook editor. Van IG Karfield, een Engelstalige schrijver. Hij publiceert diens werken online en redigeert waar nodig. Soms leent hij een gedicht van Mr. Karfield en vertaalt het vrij naar het Nederlands. Ike treedt ook op met het werk van IG Karfield en maakt video's. Mr. Karfield schrijft over en vanuit de natuurelementen: kunst, revolutie, sex, drugs, rock 'n' roll. Zijn stijl is experimenteel, stuiterend, ongrijpbaar, soms buitenaards.


Volg IG Karfield

BIO IKE KRIJNEN

Ike Krijnen (1984) is een leerling van de kunst van het vertalen. Het vertalen van beelden, en het verbeelden van taal. Ike is gek op plaatjes - films, beeldende kunst en muziek; maar ook de pen en het podium.


In 2003 deed hij eindexamen aan de Werkplaats in Bilthoven. Hier is zijn liefde voor het podium geboren en getogen.


Ike studeerde kunstgeschiedenis en filosofie aan de University College Utrecht. Tussen 2008 en 2014 stond hij op de set van diverse mediaproducties, onder meer als script supervisor in film.


Sinds 2009 is Ike actief als editor van IG Karfield (zie links), online en in het Engels. Het werk van Mr. Karfield belicht een kant van Ike zelf die hij graag in het Engels leest. In de hoop dat er meerdere mensen zijn die dat kunnen voelen, besloot hij om de teksten van Mr. Karfield te publiceren, scanderen, opnemen, vervormen en vertalen. Het internet staat er vol mee.


Pas in 2013, na de publicatie van Mr. Karfields eerste boekje, (green) CREATURES, besloot hij om in het Nederlands te schrijven en op te treden. Om die keuze kracht bij te zetten startte Ike in 2014 een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. In de zomer van 2018 studeerde hij af in de richting poëzie.


In 2015 werd hij opgenomen in het spoken word circuit, na een optreden bij RADIATOR (Radion/PoetryPusher) en de daaropvolgende nominatie voor een Van Dale Spoken Award (2016). Verschillende optredens op podia door het land volgden, voor initiatieven in de woordkunst zoals Woorden Worden Zinnen,  Mensen Zeggen Dingen en Spoken Arts. Inmiddels staat hij in theaters, op festivals en schrijft hij in opdracht.


Ike is een podiumbeest, een plaatjestolk, een dichter als er gedicht wordt. Hij neemt je mee naar werelden die ons allen onbekend zijn, houdt je hand stevig vast, bijt zich vast in de stof. Zijn passie voor verbeelding liegt er niet om.


Sinds 2017 is Ike ook actief als voice-over. Hij is de stem van verschillende nationale campagnes, zoals Hollandsnieuwe en NPO Start.


aanvragen: info@ikekrijnen.nl

telefoon: + 316 3831 0606

© Ike Krijnen 2019